Psikolog ile paylaştığınız her konu gizli kalır ve sizin dışınızda biriyle paylaşılmaz.
Psikolog ile psikiyatrist arasındaki fark halk arasında sürekli karıştırılır. Herhangi birine sorduğumuzda psikiyatrist ilaç yazar, psikolog terapi yapar şeklinde cevap verir. Temelde doğru olmakla birlikte, aldıkları eğitim ve uyguladıkları yöntem ile birbirlerinden ayrılırlar. Psikolog psikoloji üzerine eğitim alıp psikoterapi üzerine uzmanlaşırken, psikiyatrist tıp eğitimi alıp, ilaçla tedavi üzerine uzmanlaşır.
Genelde her iki uzmanlıkta işbirliği içinde çalışmaktadır. Herhangi birinden destek almaya başladığınızda, ihtiyaca göre psikoloğunuz ya da psikiyatristiniz sizi yönlendirecektir. İlaç ve psikoterapinin birlikte uygulandığı seansların başarısı daha yükselebilmektedir.
İçinde bulunduğunuz ruh hali artık sizi rahatsız etmeye başladıysa. Sosyal hayatınız, iş hayatınız veya aile hayatınız içinde bulunduğunuz durumdan olumsuz etkileniyorsa. Günlük en basit işleri bile yapmakta zorlanıyor ve artık hayattan eskisi gibi zevk alamadığınızı düşünmüyorsanız destek almanın zamanı gelmiş demektir.
En iyi psikolog diye bir şey yoktur. Destek almak istediğiniz duruma göre seçebileceğiniz uzmanlıkları olan psikologlar vardır. Örneğin: Depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak vbz. sorunlarla başvuruyorsanız bilişsel davranışçı terapi uygulayan psikolog en etkili psikolog olacakken, kişilik bozuklukları için bir destek almak istiyorsanız şema terapi uygulayan bir psikolog doğru seçim olacaktır.
Bir seans 50 dakika sürmektedir. Seanslarımız sizlerin daha hızlı ilerlemesi için genellikle haftada bir defa yapılır.
Her psikoloji mezunu terapi yapamaz, terapi yapabilmesi için 4 yıllık psikoloji mezuniyetinin ardından 2 yıllık klinik psikoloji uzmanlığı yapması gerekir.
Psikolog uzmanlığı gereği ilaç yazmaz, terapi (konuşma ve uygulamalar) yaparak sizin probleminizin çözümünü sağlar.